SALINE Advies

Over SALINE Advies

In 2003 heb ik SALINE Advies opgericht; aanvankelijk als partner van Ten Have Changemanagement. In 2008 ben ik als zelfstandig adviesbureau verder gegaan. Vanuit SALINE Advies werk ik in organisaties aan complexe veranderprocessen en teamcoaching. Mijn expertise ligt op het integraal realiseren van een diepgaande verandering of transformatie in organisaties. Daarbij gaat het zowel over de inhoud (ontwerp van de nieuwe organisatie) als het proces (hoe gaan we veranderen). Ik gebruik daarbij een breed scala aan participatieve methodieken en interventies.

In de meeste opdrachten werk ik samen met collega’s in mijn netwerk. Naast mijn werk als consultant haal ik veel voldoening en ook veel nieuwe inspiratie uit mijn werk als docent Changemanagement, Systems Transformation en Personal Leadership. Ik ben als kerndocent verbonden aan de master Verandermanagement van de VU en ik werk voor de opleiding Global Project and Changemanagement van de HZ.

Naast mijn advieswerk en het docentschap is onderzoek en pionieren voor mij belangrijk. Ik ben verbonden aan het Presencing Institute (Boston) en werk mee aan de ontwikkeling van Awareness Based Change. Ook ben ik lid van de kenniskring Sustainable Organizing van Avans Hogeschool.

Ik verwacht dat er de komende jaren grote maatschappelijke veranderingen zullen plaats vinden. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan deze systeemveranderingen; ik geloof in de kracht van het collectief en ik heb veel ervaring in het aansturen en versterken van een systeemverandering. Ik werk hierbij met de inzichten vanuit Presencing Institute (Theory U) en Systemisch werken.