SALINE Advies

Wie

Over Maria Sturm

Ik begeleid mensen en organisaties in hun ontwikkeling. Dat doe ik al ruim twintig jaar met veel plezier. Met mijn lange ervaring kan ik snel inschatten wat nodig is voor een geslaagde verandering. Ik heb veel ervaring bij allerlei soorten organisaties in de rol van adviseur, interimmanager en/of coach.

Ik ben een nieuwsgierige professional en ik hou van pionieren. Mijn primaire focus ligt op ‘Collectief leren en transformeren’. Naast mijn advieswerk en het docentschap is onderzoek en pionieren voor mij belangrijk. Ik ben verbonden aan het Presencing Institute (Boston) en werk mee aan de ontwikkeling van Awareness Based Change. Ook ben ik lid van de kenniskring Sustainable Organizing van Avans Hogeschool.

Ik ben voorzitter van CitySeeds, een stichting voor Stadslandbouw in Middelburg. CitySeeds verbouwt op biologische wijze groente en fruit voor mensen met weinig inkomen. Voor mij als voorzitter is het belangrijk dat we een betrokken gemeenschap van vrijwilligers zijn waar iedereen welkom is om mee te werken. Met CitySeeds werken we samen met bewoners, scholen, gemeente en woningbouw aan de leefbaarheid van de Driewegenhof en Meanderlaan door o.a. een voedselbos toe te voegen aan de moestuinen.

In mijn vrije tijd ben ik graag op het water, zeilend op de Oosterschelde. Water, wind en de ruimte blijven mij fascineren en inspireren. De getijden en stroming hebben me veel geleerd over een verandering die altijd doorgaat. Iedere dag op het water is anders, er is niet zo heel veel aan te organiseren. Alles is continue in beweging en dat principe heb ik steeds meer leren herkennen, waarderen en gebruiken in mijn werk.